Datingsites vergelijken: hoe doe je dat?

By | juni 14, 2017

Als je net vrijgezel bent geworden na een lange relatie of gewoon nog nooit een datingsite geprobeerd hebt, vergelijken is essentieel. Het aanbod is groot met ieder een andere doelgroep. Er zijn de bekendere datingsites die je kent van televisie en radio maar zijn deze ook daadwerkelijk de beste keuze? Uiteraard zullen ze zelf zeggen van wel maar diep van binnen weet je wel beter. Hier moet je op letten als je een datingsite zoekt.

Doelgroep

Het belangrijkste punt waar je op moet letten is de doelgroep. Zoek je iemand die net als jij een hoog opleidingsniveau heeft? Dan heb je veel meer succes op een hoger opgeleiden datingsite volgens Wijzerdaten.nl. Ben je gay? Kies dan voor een datingsite die zich volledig richt op deze doelgroep. Dit vergroot de kans op een date of relatie.

Kosten

De datingsites die je van televisie en radio kent werken met een vast maandelijks tarief. Als “gratis” lid kun je er vrij weinig. Berichten sturen is niet mogelijk en je mag al blij zijn als je vrij kunt zoeken naar leden. Wil je niet betalen voor online daten? Kies dan voor een gratis dating app zoals Tinder of Badoo. Dat het gratis is betekent dat er in de regel meer “niet-serieuze” singles aanwezig zijn. Als je echter van jezelf weet dat je het kaf van het koren kunt scheiden dan is dit geen probleem.

Aantallen

Hoewel veel datingsites zichzelf omschrijven als de grootste van Nederland kan er maar één de grootste zijn. Op dit moment is dat niet Lexa of Relatieplanet maar Tinder. Dit is niet helemaal een datingsite en meer een app maar het ledenbestand is het grootst van Nederland. Als je toch liever voor een datingsite gaat, en niet voor de app, dan is Relatieplanet waarschijnlijk de grootste.

Features

Wat verlang je van een datingsite en wat vind je niet belangrijk? Sommige datingsites hebben bijvoorbeeld geen app. Terwijl dit voor de ene single geen probleem is, is het voor de ander ondenkbaar. De minder bekende datingsites hebben over het algemeen geen app maar kiezen voor een mobiele website. Wat is jouw voorkeur? Let op features zoals een chat, berichten versturen, interesse berichten, knipoog functies en gebruiksvriendelijke opties.

Zoals je leest zijn dit al vier voorbeelden van waar je op moet letten. Denk van tevoren erover na wat je van een datingsite verwacht zodat je goed kunt vergelijken. Verschillende datingsites bieden de mogelijkheid om te vergelijken zodat je eenvoudig en snel de beste keuze kunt maken.